Lektörstjänst

Har du skrivit ett manus? Grattis! Det är en fantastisk bedrift. Kanske har du också bearbetat och redigerat ditt manus men behöver nu en utomstående professionell blick på din text. Eller så är du mitt i skrivandet och behöver hjälp och vägledning för att komma vidare.

Anledningarna kan vara många att ta hjälp av en lektör. Som lektör läser och analyserar jag ditt manus på översiktlig innehållsnivå och ser över dess styrkor och utvecklingsområden kring olika rubriker som t.ex karaktärer, berättarstil, gestaltning och dramaturgi. Jag ger även löpande kommentarer i texten. I utlåtandet får du även en handlingsplan som ytterligare hjälp att vässa ditt manus. Det ingår också ett uppföljningssamtal (max 30 min) inom två veckor från det att du erhållit utlåtandet, eller om du hellre önskar ställa eventuella frågor och funderingar om min respons på mail.

Jag tar emot manus i de flesta genrer – roman, feelgood, fantasy, dystopi och spänning men min specialitet är klimatfiktion. Dock inte deckare/kriminalromaner/poesi. Målgruppen för ditt manus kan sträcka från 9 år och uppåt och vara av fack- och skönlitterär karaktär. Jag erhåller mig rätten att tacka nej om jag inte kan ta mig an ett manus.

Priset är 9 öre per ord plus en startavgift på 2 000 kr (moms inkluderat).

Du bokar genom att skicka ett mail till lektor@fannytengros.se där du berättar kort (1-5 meningar) om handlingen samt genre. I samband med att lektörsläsningen startar skickas en faktura ut som betalas inom 30 dagar, delbetalning är möjlig och meddelas vid bokning. När läsningen har startat kan du inte ångra din beställning. Du kan förvänta dig ett utlåtande 2-4 veckor efter att lektörsläsningen påbörjats.