Hanna Bergwall

Titel: Det räcker nu
Undertitel: Mina nycklar till att bli frisk från en ätstörning
Utgivningsdatum: 4 April 2024

Hanna Bergwall är född 1995 och är jurist, samhällsdebattör, influencer och poddare. Hon har tidigare varit med i Nyhetsmorgon och pratat om ätstörningar och skeva skönhetsideal. Hanna har även medverkat i Robinson 2022. “Det räcker nu” är hennes debut som författare.

Om boken

Vikten av att bli frisk från en ätstörning talar vi ofta om, men mer sällan om hur. Hur gör man? Det finns svar att få och även om du inte får precis alla så kan du hitta det som är bland det viktigaste: någon att ta rygg på. Som påminner dig om varför det är värt att bli frisk och att det går att komma tillbaka från en ätstörning. Hanna Bergwall är just en sådan rygg.

– Karin ”Kajjan” Andersson

I Sverige lider fler än 190 000 personer av en ätstörning, men mörkertalet är stort och sjukdomen klättrar allt lägre ner i åldrarna. En av dem som tagit sig ut ur det mörka och blivit frisk är Hanna Bergwall. Med utgångspunkt i egna erfarenheter går hon varsamt igenom vägen mot tillfrisknandet, från det yttre till det inre. Innehållet är personligt, igenkännande och fyllt med konkreta råd om hur du hanterar sjukdomen och samhällets skeva påtryckningar som bokstavligen äter upp oss inifrån.

Det räcker nu: mina nycklar till att bli frisk från en ätstörning är en handbok om hur du vinner tillbaka kontrollen över ätstörningen och finner mer acceptans. Boken riktar sig till alla som har ett komplicerat förhållande till mat, vikt och kroppen. Ingen ska behöva vänta eller vara ensam i sitt lidande. Ingen ska behöva missa livet som pågår runt omkring en. Det är dags att bli frisk.