Om

Välkomna till Gry Förlag! Vi är det lilla personliga förlaget för dig med stora drömmar och en passion för berättelser kopplat till natur, hälsa eller hållbarhet.

2022 grundade Fanny Tengros förlaget med förhoppning att hitta, forma och ge ut just sådana böcker som hon själv haft glädje av. De som var välskrivna, väckte känslor och manade på goda tankar och handlingar. Insikten om kulturens betydelse för att främja och stimulera en sundare värld ledde till att inriktningen blev mot berättelser inom natur, hälsa och hållbarhet.

Om Fanny
Jag har tidigare studerat humanekologi, geografi, miljöpsykologi och litteraturvetenskap, så när jag äntligen fick mod kom insikten att jag kunde kombinera mina intressen för naturvetenskap och humaniora med skrivkonsten genom böcker. Jag har alltid haft pennan som främsta verktyg, för att förstå mig själv och världen. Efter några intensiva år som bokbloggare läste jag en yrkesutbildning till förlagsredaktör och startade sedan mitt egna förlag. Det är det bästa och läskigaste jag gjort. Men det är så jag lever mitt liv, fångar och formar berättelser som griper tag och lyfter mig, och sprider ut orden till världen. Böcker är de största skatterna.

Om Helen
Jag har under många år arbetat med marknadsföring och kommunikation av kreativt innehåll, bland annat på Spotify och TV4. Mitt stora intresse har varit böcker sedan jag var liten och jag brinner dessutom för hållbarhet – ett ämne som blir allt mer aktuellt världen över och där kunskapen fortfarande är låg på många håll. Det som fick mig att vilja vara en del av resan med just Gry Förlag är inriktningen på böckerna. Jag är övertygad om att starka personliga berättelser kring hållbarhet, både i relation till vår jord och i relation till oss själva, kan hjälpa människor att hitta inspiration till att leva sina liv på bästa sätt. Jag drivs av att hjälpa kreativa människor få utlopp för sina idéer och arbeta tillsammans för att hitta rätt läsare till just deras böcker.