Mi Zandelin

Titel: En alien som lärare
Ålder: 9-12 år
Utgivningsdatum: 31 Augusti 2023

Om författaren

Mi Zandelin (1981) bor i Lund och brinner för djurrätt, miljöfrågor och att stärka barn och vuxnas självtillit. Hon har studerat litteraturvetenskap med inriktning mot barnlitteratur samt tv- och filmmanusutveckling. Sedan tidigare finns fem böcker utgivna.

En alien som lärare

Fyra dagar kvar till sommarlovet. Äntligen får Jörn en paus från Antony och de andra mobbarna. Men efter ett chockerande möte med skolans skummaste lärare förändras allt och de stillsamma sommarplanerna byts ut till en otäck mardröm.

Jörn kastas in i en värld av nakna aliens, förgiftat vatten och slemmiga underjordingar som är på väg att utplåna en hel planet. Inte nog med det, det hänger helt och hållet på Jörn att ställa allt till rätta.

En alien som lärare är en knasrolig, varm historia om ett fängslande äventyr. Om att finna mod och att känna sig tillräcklig, och att bli sådär vansinnigt kär i en udda tjej med grissnoddar i håret.

En fartfylld och ruskigt spännande berättelse med ett humoristiskt språk. Boken lyfter även viktiga teman som miljövård och självkänsla.

– Sabine Mickelsson