Välkommen Esmeralda Sjögren

En ny författare har hittat till förlaget och jag är så himla glad för det, välkommen Esmeralda Sjögren!

Esmeralda kommer att ge ut en bok om hennes resa från att ha vara nära att mista livet till följd av sin anorexi, till att bli klimataktivist och vara med och stämma staten genom Auroramålet.

– Varför vill du skriva den här boken?

Jag hoppas att min historia som präglats av en ätstörning ska kunna hjälpa andra ur helvetet. Jag vill även belysa ett samband som jag sällan tycker det pratas om, hur psykisk ohälsa och klimatkrisen hänger ihop. Det är två kriser som löper parallellt med varandra och som vi behöver ökad förståelse för. Denna bok hoppas jag ska bli min kärleksförklaring till livet och ett förlåt till min kropp. Förhoppningsvis kan jag förmedla budskapet kring hur klimataktivismen till viss del räddat mitt liv och varför jag tror att det även kan vara nyckeln till att rädda det som fortfarande kan räddas från klimatförändringarna.

– Du pekar på en tydlig koppling mellan vårt eget mående och planetens, berätta lite mer om det.

Det är viktigt att förstå att vi är en del av planeten och naturen. Vi har ett enda hem och i dagsläget står det hemmet i lågor. Det är givet att psykisk ohälsa livnärs av att vårt system är trasigt. Konsumtion och kortsiktiga kickar ska kunna köpa oss lycka med planetens och vårt eget välmående som insats. Jag var tretton år gammal när jag köpte bantningspiller för att kunna få känna mig tillfredsställd med den jag är. Sanningen är att kapitalismen gjorde vinst på att jag insjuknade i en ätstörning. Jag började tömma min kropp på alla energireserver genom svält på samma sätt som vi tömmer jorden på resurser genom exploatering. Om vi hade haft kvar kontakten med naturen och kunnat känna med den så har jag svårt att se att vi skulle utnyttja den som vi gör. Ett trasigt system genererar trasiga människor.

Utgivning planeras till hösten 2024 och det kan vi inte vänta nog på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *