Vem står bakom?

Hej! Jag heter Fanny Tengros och det är jag som har startat Gry Förlag. Jag tycker att berättelser är bland det vackraste som finns och böcker de största skatterna. Jag vet också att det kan hända något alldeles särskilt vid skapandet av dem. Att jag nu äntligen har klivit in i branschen för att få vara med i bokproduktionens alla delar är som en dröm.

Jag gav ut min första bok som projektarbete i gymnasiet. En samling reportage om några människor och deras lärdomar från livet. Jag fotade och skrev med vånda och glöd. Printade boksidorna på hårt papper och satte ihop med spiralband av plast. Pyntade min monter på UF-mässan och sålde rakryggad mitt alster. Idag hade jag förstås gjort de flesta delar av min bokproduktion annorlunda. Men att jag skulle återvända till det här magiska hantverket var säkert.

Skrivandet har alltid funnit nära. Så fort jag lärde mig att skriva vände jag mig till texten för att klargöra mina känslor. Sedan tidig tonår var min största hobby att skriva faktatexter och artiklar om djur och distansritt, för att inte tala om allt dagboksskrivande. Litteraturintresset tog fart när jag startade min bokblogg 2015 och läste kopiösa mängder med böcker. Efter några år fick läsningen dock ge vika för mer tid till eget skrivande, även om jag förstås fortfarande läser väldigt mycket. Jag började även att ge respons på andras texter och manus och under 2022 gick jag en yrkesutbildning till förlagsredaktör. Genom åren har jag även läst mängder med universitetskurser i humanekologi, geografi, psykologi och litteraturvetenskap.

Nu är jag här. Otroligt redo att få ta mig an uppdrag inom manusutveckling och med tiden utveckla förlaget. Detta känns så rätt – äntligen har mina intressen för både naturvetenskap och humaniora med skrivhantverket kunnat kombineras på det här sättet. Att jag inte insåg det tidigare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *