Novelltävling 2023

Gry Förlag utlyser en novelltävling på temat vatten och genren klimatfiktion.

Vatten, detta väsentliga element för liv på vår planet… ändå är det inget självklart och mycket har hamnat i obalans i spåren av klimatförändringar. Överflöd på vatten, brist på vatten, dyrkan och fruktan för vatten och förändrat liv i vattnet. Med fantasin och berättarkonstens hjälp kan vi få en inblick i situationer som är och kommer. Gry Förlag önskar ge ut en novellantologi med fängslande små berättelser som lämnar avtryck. Är du en av författarna?

Deadline är den 3 november 2023 och utgivningen av novellantologin planeras till våren 2024. Skicka din novell till manus@gryforlag.se och ange Novelltävling i ämnesraden. Filen ska vara word (alternativt pdf), namnge filen som FörnamnEfternamn_Novellensnamn.

Regler
  • Novellen ska vara mellan 3000-7000 ord.
  • Novellen ska vara skriven på svenska.
  • Novellen ska inneha temat vatten och tillhöra genren klimatfiktion.
  • Novellens målgrupp ska vara 15+ år.
  • Storleken på texten ska vara 12, radavståndet 1,5 och typsnittet times new roman eller liknande. Citat markeras med indrag och ””, nytt stycke markeras med indrag. Hopp i tid markeras med blankrad.
  • Varje deltagare får skicka in maximalt 2 bidrag.
  • Bidraget får inte vara publicerat tidigare.
  • Deltagaren/författaren måste ha fyllt 18 år senast 3 november 2023


Genom att skicka in din novell ger du Gry Förlag rätten att redigera och använda ditt verk i antologin, oavsett vilket format förlaget väljer att använda: pappersbok, e-bok eller som ljudbok. Du behåller rätten till din egen novell och kan publicera den i andra sammanhang. Medverkande i antologin får ingen ekonomisk ersättning, men erhåller ett friexemplar och har möjlighet att köpa loss exemplar inför publiceringstillfället till ett lägre pris för egen försäljning.

Tillkommer frågor och funderingar är du välkommen att maila hej@gryforlag.se

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *